TV Audience Solutions

Voor het optimaliseren van kijkcijfers
Home
Over TVAS
Voorspellen en verklaren
TV-concepten
Cases/Klanten
Nieuws
Missie
Over Robin Muurling
Contact

TV Audience Solutions (TVAS) heeft verschillende opdrachten gedaan voor publieke omroepen, een commerciŽle zender en een productiemaatschapij.

Voor een hele zender is op basis van kijkcijfershistorie voor verschillende doelgroepen (op basis van leeftijd en geslacht) een optimalisatiemodel gemaakt, waarbij is gekeken hoe deze zender het beste met de beschikbare programma's de programmering kon opstellen.

Voor meerdere publieke omroepen heeft TVAS aangegeven op welke avond en welke zender een bestaand programma van die omroep het beste kon worden uitgezonden met daarbij voorspellingen van het aantal kijkers per optie (in zender en tijdstip). 

Voor een productiebedrijf heeft TVAS de kijkcijfers voorspeld van de eerste afleveringen van een nieuw Tv-programma. Ook toen het programma verhuisde naar een andere avond in de week heeft TVAS de (wijziging in) kijkcijfers succesvol voorspeld.

Voor een betaalkanaal heeft TVAS advies gegeven over de programmering van dit kanaal.

Voor een buitenlandse TV-zender heeft TVAS haar model voor de hele zender toegepast.Naast deze opdrachten waarmee al ervaring is opgedaan, kan TVAS het volgende doen:

- Kijkcijfers voorspellen als programma's verhuizen van de ene naar de andere zender

- Kijkcijfers voorspellen als programma's verhuizen naar een andere avond/tijdstip

- Kijkcijfers voorspellen van nieuwe programma's en zoeken naar een beter uitstipmoment (rekening houdende met concurrentie, tijdstip, plaatsing in schema) van nieuwe programma's of reeds bestaande programma's.

- Kijkcijfers voorspellen van programma's uit verschillende genres zoals films, series, nieuwsuitzendingen, etc.
 

Copyright © 2005 [TV Audience Solutions]